EXAMINEREN OP AFSTAND

In deze tijden vindt examinering zoveel mogelijk aangepast en waar mogelijk op afstand plaats. Voor meer informatie over de kaders en afspraken rond examinering klik op de onderstaande knop. Later volgt op deze pagina nog meer uitleg en informatie over de tools
die je kunt inzetten voor op afstand examineren.

TOETSEN OP AFSTAND

Toetsen op afstand gaat over voortgangstoetsen. Formatief toetsen kan door een kennistoets uit te zetten, door in Microsoft Teams een mondeling af te nemen of door de studenten bepaalde te laten maken zoals een portfolio. De website VernieuwenderWijs bevat veel informatie over digitaal formatief toetsen.

Hieronder staat een aantal gratis digitale tools. Daarnaast vind je ook een overzicht van tools op de website todaysteachingtools. Zeker een website om in de gaten te houden!

 

Gratis en makkelijk in het gebruik zijn:

Een programma om vragen af te nemen. Studenten kunnen live vragen maken of op hun eigen tempo werken. Zowel individueel als in groepen. Als docent krijg je inzicht in wat goed/niet gaat en kun je feedback geven.

Een programma om vragen af te nemen. Studenten kunnen live vragen maken of in hun eigen tempo werken. Zowel individueel als in groepen. Als docent krijg je inzicht in wat goed/niet gaat en kun je feedback geven.

 

Een programma om antwoorden op te halen bij grote en kleine groepen studenten met gevarieerde, interactieve vraagtypen. Je legt studenten vragen, brainstorm onderwerpen en stellingen voor, waarop ze anoniem kunnen reageren via hun telefoon of laptop. Dit is mogelijk tijdens en buiten je les.

 

Forms is een van de vele apps binnen Office 365. Hiermee kun je vragenlijsten afnemen, maar ook digitaal toetsen. Bij de vragen kun je namelijk antwoordsleutels toevoegen, (automatisch) punten toekennen en (automatisch) feedback geven op de antwoorden.

In Answergarden heb je als docent de mogelijkheid om een vraag of stelling te plaatsen waarop studenten kunnen reageren. Je hebt hiervoor geen account nodig en deelt alleen het internetadres met je studenten. Op die pagina worden hun reacties meteen zichtbaar. Handig om te gebruiken als exit-vraag, als brainstorm tool of om feedback te vragen.