WORD SURVEILLANT!

Wil je studenten de kans geven hun examen te maken en zo hun diploma te halen?

Na de meivakantie starten we met de afname van de examens voor het MBO onderwijs op het Nova College. We hebben heel veel mensen nodig voor deze enorme klus op verschillende locaties. We kunnen je hulp goed gebruiken! Op die manier kunnen we de veiligheid en rust op de examenlocaties borgen. Uiteraard nemen we bij de examens alle mogelijke voorzorgsmaatregelen om besmetting met het coronavirus te voorkomen.

Meld je aan als surveillant!

Met jouw hulp kunnen we deze enorme klus aan. Als surveillant help je de vaste medewerkers van een locatie om te kunnen voldoen aan de maatregelen, die nodig zijn om onze studenten veilig te kunnen laten examineren.

 

Hieronder kun je aangeven in welke stad je wilt surveilleren. Vervolgens kun je je opgeven voor een of meerdere data en het tijdsblok.

Nog vragen?

Heb je nog vragen? Kijk dan eerst in de Vraag & Antwoord of mail naar surveillant@novacollege.nl.

Vraag en antwoord: Surveilleren op school in coronatijd

Kan ik mij opgeven voor meerdere dagen en/of tijdsblokken?


Ja, graag zelfs! Het gaat om een periode van bijna twee maanden dat examens afgenomen zullen worden, dus we hebben echt veel extra mankracht nodig. Als je vaker komt, heeft dat bovendien als voordeel dat je al weet wat er van je wordt verwacht. Wij proberen je dan zo veel mogelijk op dezelfde locatie in te delen.
Kan ik mij later nog afmelden of van dag wisselen?


Liever niet natuurlijk! Er staat ons een enorme logistieke klus te wachten, waarbij wij op je rekenen. Wij vertrouwen erop dat je hierin zelf je verantwoordelijkheid neemt in de afweging. Wij proberen steeds twee weken vooruit te plannen. Tot die tijd kun je via het systeem je nog afmelden en inschrijven op een ander moment. Uiteraard kan er hierna nog onverwachts iets tussen komen. En als je verkouden bent of hoest, kunnen we je niet inzetten. Je kunt je dan afmelden door een mail te sturen naar surveillant@novacollege.nl.
Moet ik het hele blok vrijhouden?


Ja! Wij proberen steeds twee weken vooruit te plannen. Nadat je ingedeeld bent, ontvang je de informatie over de locatie en wat het exacte tijdstip is dat je aanwezig moet zijn. Hierbij houden wij ook rekening met de tijd om je te instrueren.
Is het veilig om te komen surveilleren?


Wij doen er op de locaties alles aan om de veiligheid van de aanwezigen te borgen en volgende RIVM richtlijnen. Dit is uitgewerkt in de Richtlijnen Gezond & Veilig examineren op school voor het Nova College. Het blijft uiteindelijk je eigen afweging of je deze maatregelen afdoende vindt.
Wat moet ik doen als ik verkouden ben, hoest, koorts of andere ziekteverschijnselen heb?


Iedereen met ziekteverschijnselen dient thuis te blijven. Wij zijn hier heel strikt in, veiligheid staat voorop. Heb je de dagen voor het surveilleren al verschijnselen, meld het dan direct. En uiteraard wensen we je heel veel beterschap!

Je kunt je ziekmelden door te mailen naar surveillant@novacollege.nl
Wat wordt er van mij verwacht?


Belangrijkste is dat wij de veiligheid en rust kunnen borgen voor de studenten om te examineren. Hiervoor zijn extra mensen nodig op het schoolplein, in de gangen en in het examenlokaal. Jij helpt mee om dit mogelijk te maken. De plein- en gangsurveillanten zien toe op de veiligheid en zorgen dat de studenten via de juiste route naar hun examenlokaal komen. De lokaalsurveillant neemt het examen af in het lokaal. De vaste surveillant of docent ondersteunt je hierbij.

In alle gevallen ontvang je duidelijke instructies vooraf en op de locatie. Ook is er altijd iemand aanwezig bij wie je terecht kunt met vragen en in het geval van calamiteiten.
Op welke locatie ga ik surveilleren?


Je geeft je op voor een stad en wordt later ingedeeld op een specifieke locatie. Op deze manier kunnen wij zorgen dat de extra surveillanten daar worden ingezet waar het nodig is.
Wanneer weet ik op welke locatie ik moet zijn?


Wij proberen steeds twee weken vooruit te plannen. Wij streven ernaar je uiterlijk één week van te voren te informeren.
Heb ik kennis van de locatie nodig om te kunnen surveilleren?


Nee. Je ondersteunt de vaste medewerkers in de bezetting op het schoolplein, in het gebouw of als surveillant in een examenlokaal. Zij instrueren je duidelijk.
Kan ik mijn uren schrijven of krijg ik extra salaris?


Nee, het surveilleren is op vrijwillige basis.
Ik ken mensen in mijn omgeving die ook willen komen surveilleren. Kan dat?


Ja, graag! Surveillanten dienen wel boven de 18 jaar te zijn.

Zij kunnen zich via deze site op dezelfde manier aanmelden.

Je kunt ze de link van deze pagina doorsturen:

https://www.onderwijsopafstand.novacollege.nl/wordsurveillant
Krijg ik betaald als ik niet voor het Nova College werk?


Het surveilleren is vrijwillig. Als niet Nova medewerker kun je een kleine tegemoetkoming krijgen in de vorm van een vrijwilligersvergoeding. Deze kun je na het surveilleren aanvragen per mail via surveillant@novacollege.nl.
Is er een leeftijdsgrens om te surveilleren?


Ja. Als surveillant heb je direct contact met onze studenten. Wij hanteren daarom een leeftijdsgrens van 18 jaar en ouder. Wij hanteren geen bovengrens voor de leeftijd. Wij vertrouwen erop dat iedereen hierin zijn zijn eigen afwegingen kan maken. Uiteraard volgen wij strikt de richtlijnen van het RIVM.
Kan ik mij ook voor een korter of bepaald tijdstip opgeven?


Nee. Belangrijkste is de veiligheid van de studenten en de medewerkers. Hiervoor is zo min mogelijk verkeer op de locatie en in het gebouw noodzakelijk. Om deze reden hebben wij twee blokken voor het surveilleren aangehouden. Wij kunnen vooraf helaas niet rekening houden met andere tijdstippen. Wij vragen je om het gehele blok daarom beschikbaar te zijn. Wij proberen steeds twee weken vooruit te plannen. Nadat je ingedeeld bent, ontvang je de informatie over de locatie en wat het exacte tijdstip is dat je aanwezig moet zijn.
Is er parkeergelegenheid bij de locaties?


Ja, bij alle locaties kun je gratis parkeren. Nadat je definitief bent ingedeeld, ontvang je instructies en details van de locaties, zoals waar je kunt parkeren.
Waarom zie ik sommige tijdsblokken niet (meer)?


Zodra wij zeker weten dat we genoeg surveillanten hebben voor een bepaald tijdsblok, halen wij deze weg.